Torka på receptfronten? Då är jag inte ensam. Ibland är det bara sååå svårt att komma på vad man ska äta. Alla middagstips mottages glatt. Nu när det är svamptider är det underbart att få njuta av skogens frukter och i år har nog även den minst rutinerade plockarna haft svamplycka. Fann detta recept på kantarellpasta och gjorde en variant, mumsigt. Tog västerbottenost istället för parmesan ;) Try it
1. Salta och koka upp vatten
2. Rensa kantarellerna, skala och skiva löken.Fräs kantarellerna i smör, Om det blir mycket vatten låt det dunsta dunsta. Häll i löken och låd den fräsa med någon minut.
3. Pudra på mjölet på svampen och löken och vänd några gånger.
4. Häll nu på grädde och tillsätt dijonsenap och fond (går även bra med halv buljongtärning gärna mörk oxbuljong) alternativt grönsaksbuljong. Avsluta med några drag med pepparkvarnen & lite salt. Smaka av och ställ åt sidan.
5. Koka pastan efter anvisning, häll av och vänd ner pastan i såsen och avsluta med att vända med hackad persilja
6. Lägg upp på tallrik och lägg på tomater, valnötter, riven parmesan och droppa över lite olivolja. Avsluta med ett drag med peppar kvarnen Njut! Klart
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar