tisdag 28 februari 2012

Favvo lax!!




Vi har väl alla favoritrecept som vi gör om och om igen. Just nu är det viltlax som vi gör ofta här hemma. Enkelt och supergott! Servera med pressad potatis.

Ingredienser

4 bitar skinn- och benfri lax, ca 500 g
2 purjolökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 tsk stötta enbär
2 1/2 dl Kelda Matlagningsgrädde 15%
2 msk konc vilt- och kantarellfond
1–2 msk lingon


Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • kär laxen och purjolöken i stora bitar.
  • Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form och fördela laxen ovanpå.
  • krydda med salt, peppar, timjan och enbär.
  • Blanda grädde och fond och häll det i formen.
  • Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Strö över lingon. 

2 kommentarer: