Här kommer det mumsiga receptet
Kladdkakan:
100 g smält smör
2 ägg
1/2 dl sirap
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 dl sirap
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Mandelsmeten:
100 g smält smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
50 g flagad sötmandel
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
50 g flagad sötmandel
Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda alla ingredienser till mandelsmeten i en kastrull, koka upp och låt sjuda en minut.
Smörj och mjöla en hög bakform med löstagbar botten.
Smält smöret och rör ihop det med socker, sirap och ägg.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i den andra smeten. Rör försiktigt tills allt är blandat.
Grädda först kakan i cirka 10 minuter. Ta ut den och slå på mandelsmeten och grädda 20 minuter till. Mandelflarnen sjunker genom kakan och hamnar på botten, mums.
Blanda alla ingredienser till mandelsmeten i en kastrull, koka upp och låt sjuda en minut.
Smörj och mjöla en hög bakform med löstagbar botten.
Smält smöret och rör ihop det med socker, sirap och ägg.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i den andra smeten. Rör försiktigt tills allt är blandat.
Grädda först kakan i cirka 10 minuter. Ta ut den och slå på mandelsmeten och grädda 20 minuter till. Mandelflarnen sjunker genom kakan och hamnar på botten, mums.
( Jag brukar grädda lite extra tid, men den ska inte bli för torr)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar